Νέου τύπου Βιοαποικοδομήσιμες τσάντες

Λίγα λόγια για το υλικό:

• Δεν είναι πλαστικό
• Δεν υπόκειται στο Περιβαλλοντικό ή κάποιο άλλο Τέλος
• Δεν επιβαρύνει το περιβάλλον καθώς αποικοδομείται όπως τα τρόφιμα
• Είναι γεωργικής προέλευσης (άμυλο καλαμποκιού κ.α.)
• Έχει εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες (δεν σκίζεται εύκολα)
• Μπορεί να τυπωθεί με υδατοδιαλυτά μελάνια

Λίγα λόγια για την τεχνολογία:

Η τεχνολογία των πλαστικών πριν από αρκετά χρόνια είχε προσπαθήσει να κάνει τα πλαστικά φιλικότερα προς το περιβάλλον, εισάγοντας τις βιοδιασπώμενες τσάντες HDPE. Αυτές οι τσάντες κατασκευάζονταν από κοινό πλαστικό, αλλά περιείχαν ειδικά πρόσθετα, τα οποία ήταν σχεδιασμένα να ξεκινήσουν κάποια ορισμένη στιγμή την διάσπαση του πλαστικού σε μικρότερα κομμάτια. 
Μετά από έρευνες αποδείχθηκε ότι αυτές οι τσάντες είναι περισσότερο επιβλαβείς από τις συμβατικές, καθώς το θρυμματισμένο πλαστικό εισάγονταν στην τροφική αλυσίδα ακόμη πιο εύκολα.

Μετά από μήνες ερευνών είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τη νέα τεχνολογία τσαντών: τις Βιοαποικοδομήσιμες. Οι τσάντες αυτές δεν κατασκευάζονται από πλαστικό (ή οποιοδήποτε παράγωγό του), αλλά από προϊόντα γεωργικής προέλευσης, όπως το άμυλο καλαμποκιού, φυτικά έλαια κλπ.
Είναι 100% βιοαποικοδομήσιμες σε φυσικό περιβάλλον. Έχουν δηλαδή περιορισμένη διάρκεια ζωής καθώς διασπώνται μέσω του φωτός, της θερμότητας, του νερού, του οξυγόνου και γίνονται τροφή για τους μικροοργανισμούς όπως όλα τα φυσικά απόβλητα (φύλλα, ξύλα κ.α.).
Οι σακούλες αυτές έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με τις συμβατικές σακούλες ως προς την αντοχή, την αδιαβροχοποίηση και την εκτύπωση (με υδατοδιαλυτά μελάνια), παράγοντες που συντελούν στην καθιέρωση τους ως μια πιο καθαρή λύση, αφήνοντας στο παρελθόν την συμβατική πλαστική σακούλα.

Pages